Ode aan de sok: ‘Door jou kunnen we ons onderscheiden en reken maar dat wij dat doen’

ode-aan-de-sok-operatieassistent-ziekenhuis

De sok is ondergewaardeerd. Maar veel ziekenhuispersoneel denkt daar heel anders over. Voor hen is de sok hét middel om zichzelf te onderscheiden. Hoe gekker, hoe beter. Daarom: een ode aan de sok namens al het ziekenhuispersoneel.

Lieve sok,

Mensen waarderen en begrijpen jou niet. Ze gebruiken je om hun voeten warm te houden en dat was het. Spottend spreken ze over hoe je stinkt aan het einde van de dag. Op warme zomerdagen ben jij de eerste die in de kast blijft. Echt lekker zit je nooit, omdat onze tenen altijd net wat langer of korter zijn dan de fabrikant dacht. Maar voor ons ben je van onschatbare waarde.

Wij – verpleegkundigen, operatieassistenten, artsen - zijn net soldaten. We strijden in uniformen. Zoals de soldaat vecht voor zijn vaderland, zo vechten wij voor de gezondheid en soms zelfs voor het leven van onze medemensen. En net als soldaten doen we dat in kleding die ons inwisselbaar maakt. Onze eigenheid verdwijnt achter witte jassen, mutsen en mondkapjes. En dat knaagt soms.

Maar er is hoop en dat ben jij, de sok. Door jou kunnen we ons onderscheiden en reken maar dat wij dat doen. Het kan niet gek genoeg zijn. Felgekleurde sokken dragen we. Sokken met kunstwerken of met stripfiguren. Sokken met muziekinstrumenten, met wandtegelteksten of groenten. Soms dragen we twee verschillende sokken, soms dragen we onze sokken over onze broek. Zijn we echt op dreef, dan dragen we één sok eronder en één erboven.

Geen mooier cadeau voor ons dan weer een ludiek paar sokken. Vrienden, familie, de Sint; allemaal weten ze waarmee ze ons echt blij kunnen maken.

Wie niet in een ziekenhuis werkt, zal nooit begrijpen hoe belangrijk je voor ons bent, lieve sok. Laat al die mensen die jou niet begrijpen en waarderen maar voor wat ze zijn. Voor ons sta je hoog op een voetstuk.

Liefs van het ziekenhuispersoneel

Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 60.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Volg je mij al op Facebook, Instagram of Twitter? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier.

Claudia
Whahaha heel herkenbaar 🤣😇

I ❤️🧦