Medicast Podcast: 'Bloedgas Interpretatie'

podcast-claudia

Hoe benader je een bloedgas? Waar moet je beginnen? Het is belangrijk om een bloedgas via verschillende stappen te benaderen zodat je het goed interpreteert en niks over het hoofd ziet. Claudia van Medicast Podcast legt in deze aflevering het stappenplan uit en zorgt voor een zakkaart.

In deze podcast komen de volgende vragen en onderdelen aan bod:

  • Wanneer en waarom wil je een bloedgas?
  • Het verschil tussen een arterieel bloedgas en een veneus bloedgas
  • Moet het een arterieel bloedgas zijn of is een veneus bloedgas ook voldoende? 
  • Stappenplan hoe je een bloedgas kan interpreteren
  • Wat is een base excess en wat kan ik ermee?
  • Zuurbase stoornissen

Claudia heeft een zakkaart over de bloedgasinterpretatie gemaakt die je kan downloaden op haar website. Deze is super handig om bij de hand te hebben!

Luister de podcast hier:

claudia-podcast

Dit is Claudia:

Hé! Ik ben Claudia, arts-assistent en eigenaar van Medicast Podcast. Ik heb een passie voor de acute geneeskunde en word enthousiast van onderwijs geven. Dit heeft ertoe geleid dat ik, bij gebrek aan, een medische podcast ben begonnen. Met Medicast Podcast hoop ik op een laagdrempelige manier je medische kennis weer even op te frissen. Zelf luister ik graag podcasts tijdens het hardlopen, moestuinieren en bakken. Nieuwsgierig geworden naar de podcastafleveringen? Je vindt Medicast Podcast op Soundcloud, Spotify, iTunes en mijn website: www.medicastpodcast.nl.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!