Knotjes, paperclips en S-haakjes: met deze 7 handige tips & tricks voorkom je dat mondkapjes je oren irriteren

Tips-irritatie-mondmaskers-corona-covid-19-verpleegkundigen

Inmiddels moeten de meeste zorgmedewerkers eraan geloven: een mondmasker. Maar als je daar de hele dag mee rondloopt, kan zo’n ding best wat irritatie veroorzaken. En dan heb ik het niet over irritatie in de vorm van frustraties – die zijn er ook genoeg! – maar over huidirritatie, achter je oren bijvoorbeeld. Heb jij ook van die mondmaskers met elastieken? Hier zijn een aantal manieren om pijnlijke oren te voorkomen. Volg mij op Facebook voor meer tips!

1. Knotjes

Heb je lang haar? Maak dan twee knotjes waarachter je de elastieken van je mondmasker kunt haken. Kan je meteen die dode punten verdoezelen, nu je niet naar de kapper kan…

2. Handige haakjes

Toen de Canadese scout Quinn hoorde dat zorgmedewerkers stonden te springen om iets dat de druk op de oren kon verminderen, ging hij meteen aan de slag op zijn 3D-printer. Hij maakte handige haakjes waar de elastieken van de mondkapjes achter kunnen worden gehaakt. Iemand met een 3D-printer in de aanbieding? HIER kan het ontwerp gedownload worden. 

3. Knopen naaien op een stuk stof

Hetzelfde schijn je te kunnen doen met een reepje stof. Je naait er twee knopen op, waar je de linten van het mondkapje aan vastmaakt. Tijd om naald en draad voor de dag te halen dus!

4. S-vormig haakje van plexiglas

Aan dit S-vormige haakje kun je de elastieken van je mondkapje op je achterhoofd bevestigen. Het is gemaakt van plexiglas, waardoor het niet snel breekt. En het is ook nog eens makkelijk te ontsmetten!

5. Paperclip-haakje

Hetzelfde principe kun je creëren met een paperclip. Je haakt de elastieken van je mondkapje erachter en zo blijft het zitten. Met een paperclip is het misschien wel wat meer priegelen dan met het S-haakje.

6. Hoofdband

Als je geen knopen of haakjes op je achterhoofd wilt, kun je ook een hoofdband maken met knopen eraan op de zijkant.

7. Mondkapje met één elastiek

Het mondkapje dat de journalist in dit filmpje gebruikt, heeft één lange elastieken band die om je achterhoofd moet. Zo irriteert het dus niet achter de oren. Maar ja, zoals iedereen weet zijn de mondkapjes schaars en moet deze variant maar net op jouw werk verkrijgbaar zijn.

Weet jij nog meer creatieve oplossingen? Deel ze met me in een reactie.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!
Rutger
Van Den Noort
Goede tips! leuke pagina!