Kijktip: meekijken bij de dagopvang voor eenzame ouderen

eenzame-ouderen-opvang

DitisHelmond gaat langs bij zorgboerderij Thuis bij Mientje, een dagopvang voor eenzame ouderen en ouderen met een vorm van dementie. Kijk een dag mee met initiatiefnemer Cristel Otten tijdens haar werk op de zorgboerderij!

Het idee ontstond omdat de moeder van Cristel Otten al enkele jaren symptomen van dementie vertoonde en zij zocht voor haar een dagbesteding, maar vond niet iets wat bij haar paste. De noodzaak van een dagbesteding op een prachtige locatie in Helmond was en is erg hoog. Toen dus de mogelijkheid zich voordeed is Cristel er met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen ingedoken om dit te kunnen realiseren. Cristel ontmoette Jeanine de Groot. Zij werkt al 25 jaar in de zorg. Samen zijn zij in maart 2019 vol enthousiasme gestart met een dagbesteding voor eenzame ouderen en ouderen met een vorm van dementie… op het eigen terrein van Mientje, de moeder van Cristel.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!