Huisarts Marco moest 58 AstraZeneca-vaccins weggooien: ‘De opkomst was onvoorstelbaar laag’

vaccin

Huisarts Marco moest noodgedwongen 58 AstraZeneca-vaccins weggooien. Er kwamen veel minder mensen dan verwacht opdagen. Dat maakt hem bezorgd en boos. Lees je mee?

‘Opkomst op inhaalavond nog veel lager dan verwacht. 58 vaccins in de afvalbak. En erger nog dus een aanzienlijke groep 60-65 jarigen die ongevaccineerd blijft.’ Dit plaatste huisarts Marco Blanker vorige week op Twitter. Drie weken geleden had de huisarts ‘een grote prikdag’. Dat was net nadat bekend werd dat mensen onder de 60 jaar niet meer met AstraZeneca ingeënt mogen worden.

De opkomst was heel laag. Vorige week nodigde Marco opnieuw 250 mensen uit. Ze kregen een ‘vriendelijke brief’ met een uitnodiging om langs te komen. Er kwamen 72 mensen. Dat zorgde ervoor dat Marco 58 spuiten weg moest gooien. ‘We dachten zuinig te zijn geweest met optrekken, maar als de opkomst zo onvoorstelbaar laag is, komt dit dus voor.’

Marco maakt zich zorgen, maar is ook boos. Veel 60-minners zouden de prikken die hij weggooide, graag willen hebben. Alleen dan staat Marco een boete te wachten. Volgens demissionair minister de Jonge is AstraZeneca voorlopig nodig voor 60-65 jarigen. Er zijn gelukkig ook huisartsen waar de opkomst niet tegenvalt. En over de weggegooide vaccins? ‘Dan heb je er veel te veel opgetrokken, denk ik’, aldus de Jonge.

Bron: RTL Nieuws

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!