Hein (78) overleeft corona

hein-rtv-rijnmond-corona
Foto: RTV Rijnmond

De 78-jarige Hein Vonk uit Giessenburg heeft het coronavirus overleefd. De man ligt al 100 dagen in het ziekenhuis, en mag nu weer samen met zijn vrouw in een koppelbed slapen.

'Taaie Piet' raakte besmet met het coronavirus, en lag in het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem dagenlang aan de beademing. 'Ik kan me niets herinneren van die weken, want ik werd in slaap gehouden. Ik kan me nog wel het moment herinneren dat ik naar de Intensive Care werd gebracht. Ik moest afscheid nemen van mijn vrouw. Voor het geval ik niet meer wakker zou worden. 'Komt wel goed wijffie', zei ik tegen mijn vrouw. Zijn vrouw vertelt verder: 'Toen hij voor de eerste keer van de beademing kwam, kreeg hij ineens weer hele hoge koorts. Hij had een bacterie en moest opnieuw beademd worden. Dat was even een nekslag. Het is geen griepje, ook al denken sommige mensen van wel. Mensen, neem het serieus.'

Toen Hein eenmaal uit zijn kunstmatige coma was ontwaakt, was hij erg onrustig. Hij kon ’s nachts niet slapen en miste zijn vrouw. 'Het was iets verschrikkelijks. We zijn 46 jaar getrouwd en nooit van elkaar weg geweest. Ik wilde bij haar zijn.' Door het koppelbed zijn Hein en zijn vrouw weer herenigd. Het gaat steeds beter met Hein, en binnenkort mag hij naar huis om te revalideren.

Bron: RTV Rijnmond

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!