Een villa aan zee of lekker cashen: bizarre lokkertjes van zorginstellingen

Aanbrengbonussen-zorginstellingen

Best een gek idee: als ik straks SEH-verpleegkundige ben, liggen de banen voor het oprapen. Werkgevers bedenken de gekste lokkertjes voor zorgpersoneel. Wat dacht je van een villa aan zee?

Rijdend solliciteren

Misschien moet ik maar naar Rotterdam verhuizen. Ambulancepersoneel is daar zo moeilijk te vinden dat je kunt solliciteren in een rijdende ambulance. Ik hoorde dat de contracten klaarliggen zodat je meteen kunt tekenen. En dan krijg je ook nog een citytrip cadeau, zodat je meteen je nieuwe stad kunt verkennen.

Katsjing!

Je nieuwe baan beginnen met een flinke zak geld kan ook, zo ontdekte de NOS. Vooral universitaire ziekenhuizen strooien met geld. In Groningen krijgen operatieassistenten en anesthesiemedewerkers 5000 euro als ze drie jaar blijven. Daar kun je toch heel wat weken van backpacken. Bij veel zorginstellingen kun je ook cashen als je zelf een nieuwe collega vindt. Dat gaat van een cadeaubon van vijftig euro voor een medewerker in de huishouding tot wel duizend euro voor een gespecialiseerde verpleegkundige. Kassa!

Artsen in de koeienvlaai

En wat dacht je van een dagje sightseeën op het Groningse platteland? De Groningse huisartsenstichting ELANN/ROS rijdt met een bus vol potentiele kandidaten door de provincie om te laten zien hoe mooi en leuk het daar is. Ik krijg opeens een beeld: knappe jonge artsen met stethoscopen om hun nek die in een koeienvlaai wegzakken. Niet afdwalen Floor…

Villaatje?

Bemiddelingsbureau Medical Groep gooit een grote villa aan zee in de strijd. Bij dit lokkertje voor vakantiekrachten in Noord-Holland – beetje jammer: ze krijgen niet de hele villa maar een kamer – is eventueel ook een leaseauto inbegrepen. Verpleegkundigen die via een ander bureau aan het werk gaan, mogen kiezen tussen een vakantie in Griekenland, een tablet, computer of smartphone.

5000 euro per maand

Als dat allemaal iets te magertjes is, kun je altijd nog naar Dubai. In dat winkelwalhalla is ook een schreeuwend tekort aan zorgpersoneel. Je verdient er als verpleegkundige soms wel 5000 euro per maand, inclusief inwoning en een jaarlijks retourticket naar huis. Sorry hoor, maar nu droom ik toch weer even weg: shop till you drop!

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!