Covid-19 Response-app: maak coronastress bespreekbaar

stress-vrouw-corona

De Covid-19 Response-app moet ervoor zorgen dat coronastress onder zorgmedewerkers beter bespreekbaar wordt. De app zorgt ervoor dat zorgprofessionals de druk en stress tijdens de coronacrisis kunnen reflecteren en verwerken.

Volg mij op Facebook om geen zorgnieuws te missen

 

De coronacrisis heeft veel stress opgeleverd voor de zorgmedewerkers. Velen voelen zich ook niet gewaardeerd en dreigen zelfs te stoppen. Om de coronastress te verkleinen is er nu een app ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat er goed ingespeeld kan worden op de werkdruk.

Welke impact heeft de hoge werkdruk van de afgelopen tijd gehad op artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals? En hoe kunnen ze zich voorbereiden op de tweede golf van de virusuitbraak? Dit soort vragen worden in de app beantwoord.

Het thema van de app is een schip in een storm: een metafoor voor de zorgmedewerkers in de coronacrisis. Sophie Wagemakers is de initiatiefnemer achter de app.

De app is online te gebruiken of te downloaden via deze link.

Bron: Covid-19 Response-app

Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 60.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Volg je mij al op Facebook, Instagram of Twitter? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier.