Catharina Ziekenhuis plaatst onderhuidse hartmonitor bij eerste patiënt in Nederland

hart

Het Catharina Ziekenhuis plaatste bij de eerste patiënt in Nederland een onderhuidse hartmonitor. Dat maakt het mogelijk om patiënten met een abnormaal hartritme op afstand te controleren.

‘We kunnen over een langere periode de prestaties van het hart van de patiënt op afstand volgen en ook de instellingen op afstand aanpassen als dat nodig is.’ Waar cardioloog Tim Simmers het over heeft? Een kleine, onderhuidse hartmonitor. Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven plaatste dit hulpmiddel bij de eerste patiënt in Nederland.

De hartmonitor van Medtronic is een hulpmiddel voor patiënten met een abnormaal hartritme. Deze patiënten hebben vaak last van hartkloppingen, duizeligheid en pijn op de borst. Door de hartmonitor kunnen patiënten op afstand gecontroleerd worden. De BlueSync-technologie koppelt het aan een smartphoneapp. ‘Deze hartmonitor communiceert via de eigen mobiele telefoon met de remote-care-afdeling van het ziekenhuis.’

De eerste hartpatiënt in Nederland heeft de hartmonitor gekregen. Het wordt onderhuids in de borstkas geïnjecteerd. De ingreep duurt onder verdoving tien minuten. Het apparaatje heeft een levensduur van 4,5 jaar. Deze innovatieve technologie komt binnenkort op meer plekken in Nederland beschikbaar.

Bron: Catharina Ziekenhuis

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!