Blijf het gesprek voeren met minder mobiele cliënten

mobiliteit

Veel zorgverleners komen regelmatig over de vloer bij cliënten die minder mobiel zijn. Wanneer een verminderde mobiliteit gevaarlijk wordt in plaats van vervelend, is het belangrijk om daar het gesprek over te voeren. Wat kun je in dat geval voor de cliënt betekenen?

Als zorgprofessional is het belangrijk om het gesprek te blijven voeren met jouw cliënt. Adviseer hem of haar om zich te verdiepen in de mogelijkheden om de gevolgen van de fysieke achteruitgang te beperken. Wellicht biedt fysiotherapie verlichting, of het volgen van een valpreventiecursus. Is de cliënt digitaal vaardig? Er zijn tal van verzamelsites boordevol informatie over (medische) hulpmiddelen. Voor iedereen iets passends. Met de juiste aanpak hoeft een verminderde mobiliteit niet per se een probleem te zijn.

Traplift

De trap wordt vaak al snel een hindernis voor wie wordt geconfronteerd met een fysieke achteruitgang. In dat geval biedt een traplift uitkomst. Op vrijwel iedere trap past een traplift. De traplift van nu is compact vormgegeven en neemt weinig ruimte in; de trap blijft dus ook voor jou als zorgverlener optimaal beloopbaar. Een traplift zorgt ervoor dat iemand thuis kan blijven wonen, iets wat ook jouw cliënt ongetwijfeld heel graag wil.

Valpartijen

Lopen achter een rollator, rijden op een scootmobiel, op een traplift omhoog en omlaag: voor de meeste cliënten is het even slikken. Als zorgverlener is het belangrijk om te helpen om die drempel te verlagen, de twijfel weg te nemen. Dat doe je door het gesprek te blijven voeren over het nut en de noodzaak. Het is ook verstandig om familieleden in deze gesprekken te betrekken. Vaak kom je samen tot een voor iedereen acceptabele, en vooral veilige oplossing.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!