App voor hulp tijdens behandelproject

app-flevoziekenhuis-behandeltraject

Het Flevoziekenhuis heeft de Flevo Behandelcoach-app gelanceerd. Deze app moet patiënten helpen met informatievoorziening tijdens het behandeltraject.

'De Flevo Behandelcoach-app geeft patiënten overzicht over al hun afspraken bij de poli en stuurt notificaties ter herinnering aan afspraken en eventuele voorbereidingen. De app biedt uitgebreide informatie - op maat - over het behandeltraject en bevat informatie over diverse onderzoeken en behandelingen met links naar bijvoorbeeld folders en video’s. Patiënten kunnen met de app ook vragen noteren en het gesprek met de zorgverlener opnemen. Het gebruik van de Flevo Behandelcoach-app is eerst geïntroduceerd op de poli Longziekten', meldt het Flevoziekenhuis.

'Het project betrof het introduceren van een ziekenhuisbreed communicatieplatform (Behandelcoach) voor patiënten met het introduceren van een patiënten-app. De oplossing is bovendien als SaaS-service geleverd - nog niet gebruikelijk in de zorg - en de oplossing is ook nog eens aangesloten op het ziekenhuisinformatiesysteem. Uit gesprekken met patiënten is gebleken dat zij behoefte hebben aan informatie op het moment dat het relevant is. De smartphone is hiervoor een handig instrument', aldus de ontwikkelaars.

Bron: Computable

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!