André van Duin streed in de stilte tegen darmkanker: ‘Anders word je zo’n zielige, ouwe komiek’

André van Duin
Bron: ANP / Jeroen Jumelet

De 73-jarige komiek André van Duin streed de afgelopen maanden tegen darmkanker. Dat deed hij ‘in het geheim’. Hij wilde niet gezien worden als een ‘zielige, ouwe komiek’.

‘Ik stond op van de wc en je kijkt dan wel eens achterom. Daar zag ik een pluimpje bloed en daardoor ging bij mij een alarmbelletje rinkelen. En vervolgens bij mijn huisarts ook’, vertelt André van Duin tegen de Telegraaf. De diagnose darmkanker werd gesteld. Gelukkig was het goed te behandelen. André werd opgenomen in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam.

Daar onderging hij vier chemokuren om de tumor in zijn dikke darm te laten slinken. Vorige week werd hij geopereerd. André had veel vertrouwen in de zorgmedewerkers. Hij vertelt over zijn chirurg: ‘Ik moest zelfs om hem lachen, toen hij een praatje kwam maken en zei: ‘Ik heb er verder ook nog even rondgekeken, maar het ziet er allemaal prima uit hoor!’

Inmiddels gaat het goed met hem, naar omstandigheden. Zijn diagnose heeft hij de afgelopen vijf maanden stilgehouden. Hij wilde niet als ‘zielige, ouwe komiek’ worden gezien. Daarom werkte hij ook ‘gewoon’ door. Af en toe werd er wel geschoven met de opnames van Heel Holland Bakt. Op dit moment pakt hij wat rust, maar binnenkort werkt hij weer voor Omroep Max.

Bron: Algemeen Dagblad

FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (shop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin

Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!