Ambulance - De Podcast: EMCO Prehospitaal door het Mobiel Medisch Team

podcast-ambulance

Weet jij wat een ECMO is? De afkorting ECMO staat voor Extra Corporale Membraan Oxygenatie. Waarschijnlijk heb je nu nog geen idee wat het is en wat het betekent. In deze aflevering van Ambulance - De Podcast vertelt Ivo, samen met zijn co-host en hun drie gasten, meer over ECMO prehospitaal door de Mobiel Medische Teams.

In deze aflevering schuiven aan:

- Dinis Dos Reis Miranda, intensivist in het Erasmus MC

- Xavier Moors, pediatric anesthesioloog en medisch manager van RAV Brabant Midden West Noord.

Dinis en Xavier zijn tevens allebei werkzaam als MMT Arts (HEMS crew member) op de Lifeliner 2 in Rotterdam.

- Erwin Kompanje, filosoof, ethicus en werkzaam als klinisch ethicus in het Erasmus MC. Erwin zal in deze podcast de ethische kant hierop belichten.

 

Luister de podcast hier:

ivo-podcast-ambulance

Dit is Ivo:

Goedendag! Ik ben Ivo van Asperen, presentator en ontwikkelaar van Ambulance - De Podcast. Ik ben met een vooropleiding/specialisatie Intensive Care inmiddels 12 jaar werkzaam op de ambulance in Amsterdam en werk daarnaast als Rapid Responder (solo eenheid) en docent-ontwikkelaar bij deze grote ambulancedienst. In Ambulance - De Podcast neem ik je mee in de wereld van de ambulancediensten. Iedere aflevering ga ik in gesprek met verschillende gasten over onderwerpen rondom de pre-hospitale ambulancezorg. Ik behandel met name vakinhoudelijke onderwerpen, zoals de opleiding tot ambulance professional, nieuwe ontwikkelingen, crisis resource management, de geschiedenis van de ambulancezorg en ontwikkelingen rondom reanimatie. Ook verpleegkundige dilemma’s en de samenwerking met politie/brandweer en andere ketenpartners zullen de revue passeren. Neem een kijkje op mijn website en volg Ambulance - De Podcast op Instagram.  

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!