'Aangenaam, ik ben niet alleen zuster, maar ook collega-chauffeur'

toos-vrachtwagen

Wist je dat naast haar passie voor de zorg, zuster Toos nog een andere grote liefde heeft? Ze is namelijk dol op vrachtwagens! En wat het nog interessanter maakt, is dat ze een cliënt heeft die dezelfde passie deelt.

Beleefwereld

Met de branie van een 18-jarige zit hij grootse verhalen te vertellen onder de douche. Verhalen opgeleukt met een beetje verstoord geheugen en een beetje fantasie. Zolang er nog geen officiële diagnose is heet het "mankement" van meneer toenemende vergeetachtigheid. Ik herken de branieverhalen een beetje, kan er stiekem een beetje om gniffelen. Ik ben er voor de tweede keer die dag en weet inmiddels dat meneer van het recht voor zijn raap is. Meneer begint vol passie te oreren over zijn werk, maar meneer kan maar één ding tegelijk en er moet ook gedoucht worden. "Zeg, ik vind het niet erg dat je hier op zit te scheppen over je werk, maar we gaan wel lullen EN poetsen, hè", zeg ik met een knipoog.

Meneer ligt blauw. Meneer is vrachtwagenchauffeur geweest tot aan pensioen. En vind het heerlijk om erover te vertellen. Als ik over serie geschakelde accu's en dubbel clutchen meepraat, krabt meneer zich eens achter zijn oren. "Hoe weet jij dat nou?", is zijn vraag. "Tjaaaaa", zeg ik lachend. Ik geef hem de hand en zeg: "Aangenaam, ik ben niet alleen zuster, maar ook collega-chauffeur." Meneer vindt het geweldig.

Na anderhalve week kom ik weer bij hem. Ik zie zijn ogen oplichten, hij steekt zijn hand op en roept enthousiast: "Haaa mevrouw de chauffeur." Eigenlijk sta ik verbaasd dat hij het heeft onthouden. Tijdens de zorgmomenten hebben we een beetje "ouwe-jongens-krentenbrood" praatjes zo lijkt het. Maar ondertussen kom ik veel over hem te weten. Is hij verrassend eerlijk en probeer ik te onderzoeken tegen welke problemen meneer aanloopt in het dagelijks leven.

En ondertussen... vind ik het stiekem ook heel gezellig om over mijn andere passie te kletsen. Want naast zuster in hart en nieren, klopt mijn hart nog steeds een slagje sneller als ik een 16 wieler diesel start.

zuster-toos-blogger-carina-verpleegkundige

Dit is Zuster Toos:

Mijn naam is Carina (46), getrouwd en moeder van twee prachtige zoons. Ik ben al 28 jaar werkzaam in de zorg en na een aantal werkplekken te hebben gehad, weet ik dat mijn passie in de thuiszorg en wijkverpleging ligt. Elke dag stap ik met veel plezier in mijn autootje om te gaan zorgen voor ‘mijn’ cliënten. Je maakt een enorme diversiteit aan dingen mee, en bent aangewezen op je eigen kennis, kunde en inventiviteit. Na 26 jaar kan ik nog steeds met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik het mooiste vak van de wereld heb. Mijn blogs, die ik deel via mijn Instagram-account @zustertooszorgt, zijn ontstaan doordat ik me soms erg kan storen aan het negatieve daglicht waarin de zorg soms wordt neergezet. Tuurlijk is het hard werken, maar er zijn zoveel onbetaalbare gouden momenten; als je ze maar wil zien. Daar kan voor mij geen topsalaris tegenop. Momenteel volg ik naast mijn baan een deeltijdstudie HBO-V, een pittige combinatie. Ontspannen doe ik in mijn tuin, wandelend met mijn hond, en door uitgebreid te koken voor mijn mannen, familie en vrienden. Kortom: ik ben een gelukkig mens.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!