Nationale Week Zonder Vlees - 5 vegetarische recepten voor tijdens je dienst!

geen-vlees-week

Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees (8 t/m 14 maart). In het teken van deze week deel ik 5 heerlijke - en makkelijke - vegetarische recepten die je kunt meenemen voor tijdens je dienst. Klaar om je collega's jaloers te maken?!

1) Bruschetta wraps

Ik neem graag wraps mee als ik dienst heb. Je kunt ze gemakkelijk van tevoren bereiden en inpakken om mee te nemen. Ondertussen heb ik verschillende varianten geprobeerd en elke week wel iets anders op mijn wrap. De bruschetta wrap is mijn vegetarische favoriet. 

Ingrediënten:

  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 15 gram verse basilicum
  • 4 wraps
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding:

Snijd de tomaten in kwartjes en haal de zaadlijsten eruit. Het vruchtvlees snijd je in blokjes. Vervolgens doe je de tomatenblokjes in een kom en pers je het teentje knoflook erbij. Met een eetlepel olijfolie roer je het geheel door. Hak vervolgens de basilicum fijn en voeg deze toe aan de tomatenblokjes. Met zout en peper kan je het geheel op smaak brengen. Ondertussen warm je de wraps op en vul je ze met het bruschetta mengsel. Strooi tenslotte de Parmezaanse kaas erover en rol ze stevig op. De wraps kan je eenvoudig inpakken met aluminiumfolie. Ze zijn daarnaast heerlijk om eventueel koud te eten!

Dit recept heb ik gevonden op Chickslovefood.com.

 

2) Broccolisoep

Een heerlijke kom soep gaat er bij mij tijdens mijn lunchpauze ook altijd wel in. Dit recept moet je overigens wel helemaal van tevoren bereiden. Eenmaal voorbereid neem je een bakje soep eenvoudig mee naar je werk en warm je het op in de magnetron. 

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes 
  • 1 blokje groentebouillon 
  • 500 gram broccoli
  • 200 ml crème fraîche of kookroom
  • 1 liter water
  • Wat bieslook
  • Olijfolie

Bereiding:

Snijd de broccoli in roosjes. Snipper de sjalotjes en fruit deze met wat olijfolie in een soeppan. Voeg vervolgens de broccoli toe en 1 liter water. Breng het geheel aan de kook. Voeg het blokje groentebouillon toe en wat bieslook. Laat alles 10 tot 12 minuten koken. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer. Roer er circa 2 eetlepels crème fraîche doorheen of de helft van de kookroom. Wacht tot de soep is afgekoeld en doe het dan in een bakje. 

Dit recept heb ik gevonden op Leukerecepten.nl.

 

3) Panini mozzarella met tomaat en pesto

Wil je iets warms als lunch? Dan is deze panini met mozzarella, tomaat en pesto iets voor jou! Let op: hier heb je een tostiapparaat of grill voor nodig.

Ingrediënten:

  • 2 panini broodjes 
  • 1 tros kleine tomaatjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Groene pesto
  • Peper en zout

Bereiding:

Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de tomaatjes ook in kleine plakjes. Pak vervolgens de panini broodjes en snijd deze open. Op de onderste helften smeer je de groene pesto. Beleg de broodjes dan met de mozzarella en tomaatjes. Voeg naar smaak peper en zout toe. Maak de broodjes dicht en verpak ze in aluminiumfolie om ze eenvoudig mee te nemen. Tijdens je lunchpauze gebruik je het tostiapparaat of de grill en wacht je tot de mozzarella smelt.

Dit recept heb ik zelf bedacht!

4) Salade met avocado

Persoonlijk vind ik vrijwel alles met avocado lekker. Deze salade is voor mij dan ook een feestje!

Ingrediënten:

  • 75 gram sla
  • 1 avocado
  • 75 gram geitenkaas
  • ½ komkommer
  • 4 eetlepels geroosterde paprika reepjes
  • Handje croutons
  • 175 gram mango

Voor de dressing:

  • Scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper en zout

Bereiding:

Snijd de mango in stukjes en de komkommer in plakjes. Voeg de mango en de komkommer samen met de salade, gegrilde paprika, croutons en de geitenkaas in een kom of bakje. Maak vervolgens de dressing en meng de ingrediënten door elkaar. Tip: doe de dressing in een apart bakje en giet deze pas over de salade als je 'm gaat eten. Doe dit ook met de avocado. Neem deze mee naar je werk en snijd 'm pas wanneer je gaat lunchen. Voeg de stukjes avocado samen met de dressing toe aan de salademix en smullen maar!

Dit recept heb ik gevonden op Leukerecepten.nl.

 

5) Sandwich met pompoenhummus

Gewoon zin in een boterham als lunch? Wat dacht je van de sandwich met pompoenhummus? Deze kan je ook makkelijk en snel op je werk klaarmaken!

Ingrediënten:

  • 2 snoepkomkommers
  • 65 gram zongedroogde tomaten
  • 4 sneetjes speltbrood
  • 100 gram zoete pompoenhummus
  • 30 gram taugé
  • Peper en zout

Bereiding:

Snijd de snoepkomkommers in dunne plakjes. De sneetjes brood besmeer je met de pompoenhummus. De helft van de sneetjes beleg je met de komkommer, zongedroogde tomaten en taugé. Breng het op smaak met peper en zout. Dek de sneetjes af met de overige sneetjes en eet smakelijk!

Dit recept heb ik gevonden op Allerhande.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!