Kijktip: Documentaire BOOS - Euthanasie De Movie

documentaire-boos

Ik heb een kijktip voor jullie! Een documentaire die veel indruk maakt. Het YouTube-kanaal BOOS, gepresenteerd door Tim Hofman, volgde drie jaar lang jongeren die euthanasie willen plegen.

In deze documentaire volgt hij de 21-jarige Athaliah en de 25-jarige Robin. Athaliah lijdt aan een ernstige ziekte en is bang om langzaamaan te stikken doordat haar longen krimpen. Robin heeft PTSS en persoonlijkheidsproblematiek. Hij is klaar met leven. De gedachte dat hij nog tien jaar behandeld moet worden voordat hij aan een levenseindetraject kan beginnen, is voor hem ondraaglijk. Ook gaat Tim in de BOOS-studio het gesprek aan met Olax en Jelmer (beiden 33), die niet meer willen leven.

In de documentaire komt aan bod waarom ze als jong mens dood willen. En kan dat zomaar? Wat doe je als je niet in aanmerking komt voor euthanasie? Op deze en andere vragen wordt antwoord gegeven. 

Bron: BNNVARA

FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (shop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin

Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!